Hotech

Otellerde Pandemi Dijitalleşme İle Aşılacak

Konaklama sektörünün teknolojik çözüm merkezi Hotech Yazılım, toptan dijital dönüşümün yenilikçi konaklama veri platformu Otello’yu Türkiye, Almanya ve Meksika’da pazara sundu.

5 milyon Dolar yatırımla, 4 yıllık bir süreçte gerçekleşen Otello Hospitality Data Platform; mevcut otel içi uygulamalarda tüm verileri tek bir yerde toplayarak, misafir, personel ve yönetim süreçlerini, hızlı ve kalıcı bir şekilde dijitalleştiriyor.

Konaklama sektöründe, küresel ölçekte bir ilk olan Otello Hospitality Data Platform; halihazırda mevcut yatırımların korunmasına ve Yapay Zeka destekli mobil ve web uygulamalarının kullanılmasına imkan sağlıyor.

Otellerde Dijitalleşme Her Yerde

Pandemi döneminin, oteller açısından, toptan bir dijitalleşme fırsatı olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekti. konu Hakkında Hotech Yazılım A.Ş. kurucusu ve teknoloji mimarı Hamdullah TURGUT, bütünsel veri yönetimi planlanmadan sadece mobil uygulama veya web ortamında bazı işlemleri yapmanın yeterli ve kalıcı olmayacağını, işverenler dahil tüm otel çalışanlarının, yönetiminin ve misafirlerin dijitalleşme sürecine dahil olması gerektiğini belirtti.

Z ve Y kuşağının barışması için fırsat

Turgut, toptan dijitalleşmenin, konaklama sektöründe çalışan Z ve Y kuşağı ile barışmak için de önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Hamdullah Turgut, “Yeni kuşak, her şeyi elindeki akıllı cihazdan yapmak istiyor. Böylesi dinamik bir dünyada, satıştan operasyona, misafir hizmetlerinden maliyet yönetimine, tüm süreçleri mobile taşırsanız, yeni nesil ile de çalışabilirsiniz” dedi.

Hotech’in Otel Teknoloji Ekosistemi yaklaşımı ile kendi geliştirdiği çözümlerin yanında; sektördeki tüm teknoloji ve danışmanlık firmaları ile de işbirliğine çok önem veriyor.  Hamdullah Turgut, bu amaçla 150’ye varan teknolojik çözümle entegrasyon yaptıklarını ve sektördeki çok sayıda saygın danışmanlık firması ile de partnerlik anlaşmaları yaptıklarının da altını çizdi. İşbirliklerinden bir tanesinin, Opera ve Fidelio PMS markalarını bünyesinde barındıran Oracle firması ile tamamlandığını vurgulayan Turgut, şunları söyledi:

“Bu sayede, örneğin Fidelio veya Opera PMS programını kullanan grupların tüm otellerindeki misafir verilerini grup bazında ortak bir platformda toplama, yeni nesil ve etkin bir sadakat programı uygulayarak misafirleri ile kalıcı iletişim kurma ve direkt satış yapma veya lobide karşılaştığı bir misafirin tüm grup bazındaki geçmişini, şikayetlerini, tercihlerini elindeki cep telefonundan anında görebilme gibi heyecan verici yeniliklere kavuşabiliyor.”

Hotech’in Türkiye, Almanya ve Meksika’daki ofislerinden Ortadoğu, Avrupa ve Amerika’da pazarlarında önemli dijitalleşme projelerini yakında duyurmaya başlayacağını ekleyen Turgut,  buralardaki tüm deneyimlerini de, Türkiye’deki otellerin hizmetine sunduklarını söyledi.

Otello Veri Platformu üzerinde çalışan mobil ve web uygulamaları,

-Tüm misafir süreçlerinin temassız bir şekilde yapılmasını,

-Oda temizlik ve teknik hizmetlerin COVID sertifikası kalite standartlarına göre yerine getirilmesini,

-CRM işlemlerinin, stok ve demirbaş sayımlarının cep telefonlarından yapılmasını,

-İşverenlerin ve üst düzey yöneticilerin, cep telefonlarından otellerindeki tüm istatistikleri, gerçek zamanlı olarak izleyebilmesini ve yöneticilere soru sorabilmesini,

-Bütün verilerin tutarlı bir şekilde konsolide edilmesini, gerekli olan her yerde güvenli bir şekilde kullanılabilmesini ve

-Dijital pazarlama sayesinde misafirlere, kişiselleştirilmiş satış yapmak, gelirleri ve çalışan verimliliğini artırmak ve maliyetleri düşürmek için imkanlar sunulmasını sağlıyor…

Otello Veri Platformu, Maxx Royal Hotels, Titanic Hotels, Yaşmak Hotels, Voyage Hotels ve Cornelia Hotels gibi seçkin markaların da olduğu çok sayıda otelde etkin olarak kullanılıyor. Hotech, hali hazırda devam eden Avrupa ve Amerika kıtasındaki önemli projelerini de ayrıca duyuracağını bildirdi. Hotech’in toptan dijileşme odakli yeni nesil çözümleri www.hotech.com.tr adresinden incelenebilir.

Comments are closed.